Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

Oznámení
Nebyly nastaveny údaje pro přístup do Google API (je nutno vytvořit Google aplikaci a získat přístupové údaje, ty následně nastavit v administraci CMS)

Jak zateplit chatu?

picture

Dřevěná chata má své nezaměnitelné kouzlo. Přírodní materiál a rustikální design vytvářejí útulnou atmosféru, ale často čelí výzvám spojeným s izolací. Bez řádného zateplení se může chata v zimě rychle ochladit a v létě přehřívat. Navíc nedostatečná izolace může vést k problémům s vlhkostí a následně k poškození dřevěné konstrukce. Pro pohodlné prostředí po celý rok je zateplení nutností. Jak na to?

Polyuretanová pěna jako ideální řešení

Polyuretanová pěna je moderní izolační materiál, který se stále častěji používá pro zateplení různých typů staveb, včetně dřevěných chat. Vyniká schopností rychle a efektivně zateplit i složitě přístupné prostory. Aplikace je prováděna nástřikem, při kterém pěna expanduje a vytváří kompaktní izolační vrstvu bez mezer. Díky tomu je možné dosáhnout vysoké úrovně izolace s minimálním úsilím a v krátkém čase.

Výhody polyuretanové pěny

  • Vynikající izolační vlastnosti: Pěna poskytuje vysokou úroveň tepelné izolace, což zajišťuje stabilní teplotu uvnitř chaty bez ohledu na venkovní podmínky.
  • Eliminace tepelných mostů: Díky schopnosti expandovat a vyplnit všechny mezery pěna eliminuje tepelné mosty, což výrazně snižuje tepelné ztráty.
  • Ochrana před vlhkostí: Polyuretanová pěna je odolná vůči vlhkosti, což je zásadní pro ochranu dřevěné konstrukce před plísněmi a hnilobou.
  • Rychlá a snadná aplikace: Aplikace pěny je rychlá a nenáročná, což minimalizuje časové nároky na zateplení a umožňuje rychlé uvedení chaty do provozu.
  • Dlouhá životnost: Tento materiál má dlouhou životnost a vyžaduje minimální údržbu, což z něj činí ekonomicky výhodnou volbu.

Praktické kroky při zateplování chaty polyuretanovou pěnou

Příprava povrchu

Před samotnou aplikací je důležité důkladně připravit povrch. To zahrnuje odstranění nečistot, prachu a případných starých izolačních materiálů. Povrch by měl být suchý a čistý, aby pěna mohla dokonale přilnout a vytvořit kompaktní vrstvu.

Aplikace pěny

Aplikace polyuretanové pěny se provádí pomocí speciálního zařízení. Pěna je nanášena rovnoměrně na celý povrch, kde okamžitě začne expandovat a vytvářet izolační vrstvu. Díky své schopnosti rychle tuhnout se izolační práce provádějí v krátkém čase a efektivně. Při aplikaci je důležité zajistit rovnoměrné pokrytí a vyplnění všech mezer a spár, aby byla zajištěna maximální účinnost izolace. I proto je důležité svěřit tuto práci proškoleným odborníkům.

Dokončovací práce

Po aplikaci polyuretanové pěny je třeba provést několik dokončovacích úprav. Patří sem například zakrytí izolační vrstvy ochranným materiálem, který zajišťuje její ochranu před mechanickým poškozením a UV zářením. Dále je možné upravit interiér chaty podle potřeby, například instalací vnitřních obkladů či malbou. Samozřejmostí je také úklid.

Naše Chytrá pěna je vysoce kvalitní polyuretanová pěna z Německa, která je přizpůsobená přímo klimatickým podmínkám v našem podnebí. Díky jejím vynikajícím izolačním vlastnostem můžete výrazně snížit náklady a přispět k ochraně dřevěné konstrukce vašich chat před nepříznivými vlivy. Kontaktujte nás, rádi vám doporučíme nejvhodnější produkt v návaznosti na typ konstrukce a požadovanou účinnost zateplení.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.