Potřebujete poradit?

+420 735 700 770 po-pá 8:00 - 17:00

Potřebujete poradit

+420 735 700 770

TOP 5 vlastností stříkané izolace

picture

Stříkaná izolace se je stále oblíbenější volbou jak mezi stavaři a architekty, tak u majitelů domů. Její unikátní vlastnosti z ní činí ideální řešení pro různé typy staveb. V tomto článku se podíváme na pět nejlepších vlastností stříkané izolace, které ji odlišují od tradičních izolačních materiálů.

Vynikající tepelná izolace

Jednou z nejvýznamnějších výhod stříkané izolace je její schopnost poskytovat vynikající tepelnou izolaci. Díky svému složení a způsobu aplikace dokáže efektivně eliminovat tepelné mosty a minimalizovat tepelné ztráty. To znamená, že váš domov zůstane v zimě teplý a v létě chladný, což vede k výrazným úsporám na energiích.

Jak to funguje?

Stříkaná izolace se aplikuje ve formě pěny, která expanduje a zaplní všechny mezery a praskliny. Tento proces vytváří jednolitou izolační vrstvu bez spojů, což zajišťuje maximální účinnost tepelné izolace.

Zvuková izolace

Kromě tepelné izolace poskytuje stříkaná izolace také výbornou zvukovou izolaci. Díky své hustotě a struktuře dokáže absorbovat a tlumit hluk z vnějšího prostředí, což je obzvláště užitečné v hlučných městských oblastech nebo v blízkosti rušných silnic.

Proč je to důležité?

Dobrá zvuková izolace přispívá k pohodlí a klidu ve vašem domově. Snižuje rušení způsobené hlukem zvenčí a zajišťuje klidnější a příjemnější prostředí pro bydlení.

Vzduchotěsnost

Stříkaná izolace se vyznačuje výbornou vzduchotěsností. Tato vlastnost je klíčová pro zamezení průvanu a úniku vzduchu, což dále zvyšuje energetickou účinnost vašeho domu.

Výhody vzduchotěsnosti:

  • Lepší regulace vnitřní teploty
  • Snížení nákladů na vytápění a chlazení
  • Prevence proti pronikání vlhkosti a alergenů

Odolnost proti vlhkosti a plísním

Díky své uzavřené buněčné struktuře je stříkaná izolace vysoce odolná vůči vlhkosti. Tato vlastnost zabraňuje vzniku plísní a hniloby, které mohou poškodit konstrukci vašeho domu a ohrozit zdraví jeho obyvatel.

Jak to ovlivňuje váš domov?

Použití stříkané izolace pomáhá udržovat vnitřní prostředí suché a zdravé. Tím se snižuje riziko alergií a dalších zdravotních problémů spojených s vlhkostí a plísněmi.

Rychlá a snadná aplikace

Poslední, ale neméně důležitou výhodou stříkané izolace je její rychlá a snadná aplikace. Profesionálové mohou izolaci nanést během krátké doby, což minimalizuje narušení vašeho každodenního života a zkracuje dobu stavebních prací.

Proč je to praktické?

  • Kratší doba instalace znamená nižší náklady na práci
  • Rychlá aplikace umožňuje rychlejší návrat do normálního provozu
  • Menší pravděpodobnost chyb během instalace

Stříkaná izolace nabízí ještě mnoho dalších výhod. Například díky dotačnímu programu Nová zelená úsporám light na ni můžete získat finanční podporu, která pokryje velkou část nákladů. Pokud hledáte efektivní a dlouhodobé řešení pro izolaci vašeho domova, ozvěte se nám. Rádi vám se vším poradíme.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.